Thursday, February 2, 2012

Misi,impian & target 2012

Salam sume my follower...

Xde apee yg menarik hokeeeyy...Just nux share jer my dream yr 2012.Mcm khidupan org laen,aku pun ade impian..Wlupun pd usia cenggini kategori lmbt la juga tp kami "aku & hubby" ttp gigih tuk kumpul ade rete sendri.Aku slalu ckp dlm diri b4 umur 30 thn msti nk ade rete sendri.Alhamdulillah kami berjaya juge membeli sebuah rumah.Rumah teres aje tp syukur kerana sume urusan loan sume dh selesai.Alhamdulillah syukur pdmu Ya ALLAH.....

Misi strusnyer adelaah aku menggigih kn diriku untuk SAVING...!!!wlupun pd mulanyerr agk berat juga tp atas kehendak sendri, serta bulat & tekad aku mmg akan mulakan prjk trbaruu ini Jan 2012..Tp ats inisiatif sendri kan,bln Dec 2011 aku dh blh mnyimpan wlu x byk tp aku gagah jua!!!Anggap je dlm CIMB tu mcm xde hapeee!!! hehehe....al maklum ler napsu serakah bershopink sntiasa membuakkkk2.Nak2 sume nyer dhujung jari skang nie...Lg la aku kene mengental kan jiwa ragaku!!!!Alhamdulillah rs nyer aku blh....:)

Bkn itu shja,x hbes takat tu uolsss,aku gigih lg main kutu.Stakat ni 3 tmpt aku joint...Xpelah thn ni mmg thn struggle ngopol duit ktnyer....Hrp nti increment & bonus ade lah skit rezeki tuk aku July nti.Insyallah...Leh la aku topup tuk beli skit2 brg umah...

Sbb ape kwn2 aku psg niat cenggini...sbb aku pn nk rs mcmana org laen rs...Sbb aku slalu pesan dlm diri klu org laen blh nape aku x blh???pdhal kami pun ade income yg bgus!!! Wlu kami bkn gomen stff.

Tekak & napsu nk memacam2....

1-kitchen kabinet
2-wiring
3-grill wrought iron
4-perabot baru
5-tv baru
6-rumah nk wt wall paper
7-curtain lawo2
8-nk wt awning
9-nak wt tue.....
10-nak wat nie.....

Tp cpt ngn lmbt x kisah la jnji aku akn mngigihkn diri tuk mgadekan sume nie.
Hrp2 misi aku berjaya.Amin...!!!

2 comments:

irmafittaputri said...

tahniah sbb dhpt gigihkan diri...tahan nafsu lecik untk nafsu yg besar muahaaaa..kami dh kt 5 bln dpt kunci pon xdok umah baru lagik...buat slow..syukur duet saving plus main kutu..+ kwsp + bonus laki bini ..lega dpt ringan beban...tp kita merancang..tup tup kete plak rosak..kena la ade backup lain... apa2 kena kuat tahan nafsu..

Sastra Dania said...

Irma:Tq ya...tp rmh kami lom siap.Dlm pembinaan lg.Btul kata awak buat skit2 je..pelan2 jnji dh ade aset sendri kan.Mmg same je kita kene struggle kutu 3tmpt + bonus ths year + ASB dividen sume xmo usik...Biar susah skit tp nti umah siap senang dh ade cash.Kami mmg x mark up price umh so xde cash byk dlm tgn.
Owh...kete awk rosak eh?wahh tu mnduga juga tue.Sbr yer...kete pn pnting kan kene gk repair.Nti x gerak xleh lak kita nk cari rezeki :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to MUMMY DANIA Design with love by CikBulat