Saturday, February 12, 2011

Stroller punye cerita (SCR3,Combi&Maclaren)

Salam sume,

Cite ni masa mummy ngndong kan Dania lagi,kami (me & hubby) dh sibuk2 survey stroller ape yg cantik untuk bakal anak kami nti.Klu jenjln kt shopping complex tu mesti mata "kami"melilau tgk stroller anak2 org yg lalu lalang.Excited giler kan al mklum ler anak pertama.
Nak jd kan cite sepanjang ngndung mmg x lekat kt umah.Due date doc dh bgtau klu xde masalah adalah 12 Mei 2009.Jadi Hari Pekerja 1 Mei 2009 Baba Dania bw ler kami(Mak,Apin &Jaja) g Alamanda Putrajaya.Sempat lg tu g merayap padahal dh dekat2 nk bersalin.Walaupun kaki bengkak tp ku gagah jua.Berjalan punyer pasal...he3x
Baba dania ni dok offer mcm2 stroller kt Mummy tp cm x kenan je kt hati.shopping punyer shopping hr pun ptg.eh...x hbs kt Alamanda otw blk singgah lg kt Jusco Sbn2.
Smpi kt Jusco Baba Dania trus ke dept baby & kid's...erm like...!Baba nyer terus beli stroller SCR 3 color merah pink cm tu ler lebey kurang.Harga pun murah jer RM430 tp ade diskaun lg 30% so Baba nyer byr RM301 aje.


                                                         Gambar stroller pertama
                                            (gmbr full xde dlm hp kamera Mummy)

Tapi di sebabkan dari mula lg Mummy mmg kenan stroller Combi (tp x mampu beli yg baru mahal belaka) Nafsu tu nak juga cari...rajin lwt blog kwn2 trnampak la 1 blog ni,TIABARNEY1.Ni kwn Mummy juga sbb Ina ni prnh la hntr courier kt office Mummy.
Jadi hr2 la dok tgk blog die,ade 1 hr tu ade la 1 die publish combi ctroller color orange.Mummy mmg dh kenan sgt trus beli.(2nd je tp look new gitu...)x bg tau Baba Dania pn pas dh bank in x sbr tngu esok nyer lori Gdex smpi dpn opis.he3x...RM220 jer trmasuk postage.Soknyer dlm tghari lori gdex smpi Mummy dh sengih2 dh sbb suke la sgt kn.Mmg puas ht sbb mmg msh elok & cantik lg(tiada koyak pun).Blk je umah Mak (nek Kobes & Baba) terkejut.Tp dieorg pn suke sbb kecik,cantik & paling penting ringan.Lega Mummy...


                                                            Ni la stroller kedua Dania
                                               (tgk kaki tu kemain salai lg anak mummy ni)

Cite stroller x hbs kt sini,bila umur Dania setahun 2 bln Mummy plan nk jual2 stroller ni then teringin lak try Maclaren.Bukan ape sejak die dh tinggi sikit ni bila jln2 & Dania tertido sian lak tgk terjulur je kaki tu.Sbb stroller Combi agk kecil sedekit compare dgn SRC3.Bincang & pujuk Baba Dania die pn setuju gak jual 2 stroller trsebut.Ape lg...Mummy pn iklan la kt Mudah.com...(sape beli brg yg Mummy jual mmg x rugi sbb sume dlm keadaan baik & cantik.)he3x...
Mmg rezeki nk dpt stroller baru lg pas publish jer kt Mudah.com dh ade kaum2 ibu yg cari stroller untuk si manja dieorg.So Mummy pn jual ler.Pos la pki Citylink sbb lebey trjamin & selamat.SRC3 tu ade org Sg Petani yg beli.Combi tu org Melaka yg beli.(TQ to My luvly staff Hany) sbb tolong basuh kan stroller Sastra Dania sblum jual tu.ha3x....
Smbl sbuk2 mnjual tu Mummy pn dok survey gk stroller Maclaren.Cari kt Mudah.com.blog2 tp cm xde yg kenan.Tetiba ade 1 iklan kt Mudah ni ckp nk jual stroller Maclaren ne in box.Mummy dh excited dah nie.
Deal punyer deal mmg btl la baru dlm kotak...org JB/S'pore yg jual.So Mummy pn bank in ler kt acc MBB die.Klu x silap nama org tu Pn Aliya.Mmg puas ht sbb brg baru dlm kotak & plastik.Nk g cr kt shopping complex xde masa nk ke KL.Online pn jd ler...
Harga Asal RM890 tp org ni jual RM600++ je.


                                                                     Jeng..jeng..jeng
                                                              Ni la stroller ke 3 Dania

Alhamdulillah akhir nya dpt juga Mummy belikan "buah hati sorang nie" stroller maclaren quest.

P/S:my review
SRC3 design cantik tp sedikit berat bila nk tolak baby
Combi ringan,kecil,jimat space(sesuai untuk new born hingga 1 thn je)
Maclaren ringan,jimat space,klu dh ttp lipat cm payung,blh handle 1 tgn je,bakul bsr,blh ampung hingga anak 20 kg.(terbaik)

3 comments:

Nadya Zahid said...

maclaren's stroller mmg terbaekkkkkkk..i pon bli maclaren n mmg aimed maclaren sjak sblom kawen..hahahahaha..bleh gitu?

Sastra Dania said...

Mmg btul kan Nad,mmg terbaik la maclaren nie...
Mhl tp berbaloi x nyesal pon beli..

siti farishah An said...

Scr3 kalau lipat jd cm mne ye? Berat Bape kg?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to MUMMY DANIA Design with love by CikBulat