Thursday, December 29, 2011

Alhamdulillah-Rumahku Syurgaku

Hai...

Xde ape pun cite yg menarik spnjang bln Dec 2011 nie...Tp aku trlalu sbuk dgn urusan pembelian rumah ku ini.Sume nyer aku yg uruskan sorang.Jumpe pemaju,call pemaju...urus itu,urus ini...Hubby tau setlle sume die dtg sign jer! "X gamble X rasa"...Tanye org sane,tanye org sini.Itu la aku...Biar org kata harok tp aku x kisah pun.Janji aku x kene tipu.

Biar org nak kata aku ni jenis cerewet,especially bab duit kan.Bukan mudah kita nk ngumpul nyer...Kene keje keras,kene rajin OT,kene kuat semangat baru la aku dpt merasa kan nyer...Wlu Hubby aku sentiasa sbuk tp die alert juga bile aku dok sembang psai umah nie.Die pn excited juga cuma die terlalu sbuk dgn urusan keje die soh aku je handle sume.What ever x tau aku akn refer la mana2 kwn yg pernah beli umah.Mana2 kwn yg keje bank,mana2 kwn yg keje lawyer firm.Ade gak tnye pendapat & nasihat abg aku.Sbb nyer 2 org abg ku mmg dh ade umah sendri.

Dari urusan tgk tapak,byr depo,loan reject,settle ctos,loan approve,kluar acc 2 epf,smpi la settle sume urusan sume kami settle sendri.Tidak mnta bantuan sesape pun.Aku mmg bulat & tekad umah msti kene beli b4 umur ktorg jejak 3G (30 taun)....Alhamdulillah azam kami 2012 dh trcapai di akhir 2011.Syukur ke hadrat mu ya Allah....!Amin....~

Bye bye 2011...hrp 2012 lbh indah & bermakna dlm hidup keluarga aku.Wlu rumah kami dlm pembinaan tp hati ni suke la sgt.Hrp leh siap cpt.Tingin nk rs ade umah sendri (bkn sewa).Hasil titik peluh sendri ( aku & Hubby).Sbb skng kami msh duk dgn Mak.Kesian juga dgn Mak tp rumah yg kami beli mmg jrak dekat sgt dgn umah Mak.(x smpi 5 minit pon)....pndai x aku???
X la bkn sbb tu je yg penting dekat dgn sekolah,tmpt mengaji,station mk,psr mlm,surau/masjid/kedai/pantai mcm2 la lg.Sbb kene pkir ms pnjang bila anak semakin mbesar kan.

K la kwn2 doa kan sume nyer brjln lncar yer.

*Nota kaki

~Berusaha sendri lbh mulia dr mgharapkan bantuan org lain~

2 comments:

YaNNa said...

sangat setuju mummy... tumpang epy ye mummy...

Sastra Dania said...

Tq Yanna...Well u know kan kita ni & hubby x keje gomen so kene la usaha lebih skit tuk masa dpn sendri.Biar Mummy kuat bebel tp nmpak hasil kan?
Syukur alhamdulillah.Rezeki dari Allh.
Thn baru ,rumah baru & HUTANG pun baru....hwaaaa rs nak nanges nie.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to MUMMY DANIA Design with love by CikBulat