Friday, April 13, 2012

DSLR hanya kau di hatiku...

Beg yg sgt bkepam...berhabuk.Ermmm abaikan jer la yek.Dh lame x gune kan dok terperuk je.

Segala macam tok nenek ku sumbat sume dlm beg tu...
Cover lens aku HILANG,x sedar cicir kt mana.

Entry kali ni sbnr nyer saje suka suki jer...sbnrnyer nak story skit yg lens original aku nie dh rosak...hukhuk...sedey tau.Camera aku nie jenis Canon EOS 450.Aku beli pun dh lame dah rsnyer lbh dr 3 thn,dari Dania lom ade lg time kami beli.Mmg la ptt rosak pun kan,mintak yg baru.

Ade ms aku snap blh,ade ms x blh...time die meragam rs jam2 tue gak nak ku humban...Aku dh la riki lens lain,jenis TAMRON rege??? mhal gak...Kalau CANON lg la mahal mmg la aku x mampu nk gagah membeli.Skang nie still dok ngumpul la nk sambar lens lain...Ajak tong2 ngn Hubby die "sunyi sepi" jek..Xmo lyn aku la tue.Ermmm xpe I'M LIYA JANY okey...Akan ku gigih!!!

Aku ade la tnye kedai si Sky @ Smile fotoshop kalau lens TAMRON 18-200mm tue dlm rm 950/900.Tnye kedai Mah, MAH Photocarter die leh bg rm 850.Tp kwn aku nyer HB ckp lg bgus beli TAMRON 17-50 rege die dlm rm 1350 kot gmbr lg cantik...Aku bkn phm benau sbb aku bkn nyer cameraman profesional pon,aku ni mmg giler brgambar je.Kdg bkn phm pun snap tu cntik ke idak...?Jnji aku suke sudah la.Aku syok sendri.Mana nak cekau nie mhl cenggitu??
Insyallah mmg nak beli jugak lens tu,cpt ke lmbt ker mmg nk jugak...

17-50mm 
HB Aida ckp gune lens nie lg lawa pic

18-200mm
Cam same je 2 ketol nie kan?
Ntah la aku ni bkn phm sgt pon


Seb baik ade back up...en suami ade belikan 1 camera kenit nie ha...Wlupon kenit berjasa jugak di saat my DSLR meragam nie.Klu dh mmg giler PINK kan?camera digital pon sbuk nak PINKY jugak...Lyn aje la...kang beli color lain xnak pulak kan?

Camera kenit nie mmg slalu trjelepuk dlm hbeg ku.Mana2 g je msti brsamaku.Tgk tu casing pon PINK...Tq Mah sbb casing bg pree ms beli dulu.Kalau nk beli pon dlm rm 49 kot ,klu x silap la...tp sbb Hubby aku slalu antr group hotel ambk gmbr kt MAH Photocarter nie die nego la.Camera pun dpt murah jek...Die bg rege smpi jek.Ermm jd ler wt lps gian brgmbo!!!

#Otak ligat memikir agaknyer bila la impian aku nk beli lens baru tercapai???#





2 comments:

Liyana Ramly said...

jatuh ker mumy? sampai rosak tuh??

*ehhh... lens tu memang idaman kalbuku.. serius pic aku lagik mantap... adohhh bilo la dapek sambar ni... memacam dlm list nak beli haaa.... duit2 duit dimana kau duit... simpan sikit2 lame2 jadik bukit...

main kutu ngan mummy nnt tu, igt nak sambar 1..

Sastra Dania said...

X jatuh,tetibe je kdg x leh snap...kdg buleh.Tu la ngumpol gak kot ade lbh nak la beli TAMRON lens tu.

Ye ke lg lawo pic klu pki TAMRON?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to MUMMY DANIA Design with love by CikBulat